Kiek daug galima padaryti iš obuolio: sultis, salotas, juos kepti, džiovinti, obuolius naudoti užkandžiui ir dar daugiau.
Iš karto po Mykolinių lopšelio-darželio „Žibutė“ bendruomenė buvo kviečiama įsijungti į Kretingos mokyklos-darželio „Žibutė“ edukacinį projektą „Vaikų rankos džiugina žemę“.  Savaitės edukacija apie obuolius susieta su apvalios formos pažinimu, metų laikų kaita, obuolio atsiradimu ir nauda. Mokytoja, obuolių pagalba, mokė vaikus pažinti  raidę O. Vaikai guašu piešė obuolius, iš gamtinės medžiagos kūrė žemės meną: dėliojo obuolius iš nukritusių medžių lapų, kaštonų, gilių ir kt. augalų bei obuolių. Viena diena buvo skirta vaišėms iš obuolių, su obuoliais. Tėvai, seneliai su vaikais pagamino gausybę skanumynų: pyragų, keksiukų, obuolių sūrių, įdarytų keptų obuolių, obuolienių, džiovintų obuolių ir kt. Vaikai su mokytoja dalino obuolį pusiau, dar pusiau. Gavę ketvirtį – įvardino jį ir iš kiekvieno ketvirčio spaudė sultis ir jas ragavo.
Ta diena buvo ypatinga. Vaikai didžiavosi savo šeimos darbais – gardžiais gaminiais, vaišino vieni kitus.